ASUS, ROG Maximus, ROG Strix, TUF Gaming, Prime ve ProArt Z890 anakartlarını tanıttı!

0

Bu anakartlar, ultra hızlı bağlantı, akıllı özellikler ve yüksek performans ile Intel Core Ultra İşlemciler (Series 2) ve gelişmiş yapay zekâ için hazır.

ÖNEMLİ NOKTALAR

  • Tüm anakartlar, Intel LGA 1851 soketi için Intel® Core Ultra İşlemciler (Series 2) ile performans göstermeye hazır.
  • AI Advisor teknik sorularınızı yanıtlamak için hizmetinizde. AI Overlocking, AI Cooling II ve AI Networking II tek tıkla sistem performansını optimize ediyor.
  • AEMP III, NitroPath DRAM Teknolojisi ve DIMM Fit özellikleri DDR5’in gücünü açığa çıkarırken, NPU Boost hızlandırılmış yapay zekâ performansı için NPUhız aşırtması sunuyor.
  • PCIe® Slot Q – Release Slim, yeni M.2 Q-Mandalı, M.2 Q-Release, M.2 Q-Slide, Q- Antenna, BIOS Q-Dashboard, Q-Code ve Q-LED gibi özellikleri içeren ASUS Q-Design.

ASUS, Intel® Core Ultra işlemcileri (Series 2) destekleyen ROG Maximus, ROG Strix, TUF Gaming, Prime ve ProArt Z890 anakart serilerini tanıttı.

ASUS, performansı hızlandıran ve üretim sürecini kolaylaştıran yepyeni anakart özellikleriyle bu özel günü kutluyor. ASUS AI Advisor, yapay zekâ tarafından desteklenen yeni bir doğal dil oluşturma asistanı olarak kullanıcıların hayatına giriyor. AEMP III, NitroPath DRAM Teknolojisi ve DIMM Fit özellikleri DDR5’in gücünü açığa çıkarırken, NPU Boost hızlandırılmış yapay zekâ performansı için NPUhız aşırtması sunuyor. NPU Boost, hızlandırılmış yapay zekâ performansı için Intel Core Ultra (Series 2) CPU’daki entegre NPU için hız aşırtma imkanı sunuyor. ROG M.2 PowerBoost, bir anakart üzerinde daha önce hiç olmadığı kadar fazla M.2 yuvası sağlıyor. Tüm bunların yanı sıraThunderbolt™ 5, WiFi 7 ve sistem toplayanlara yönelik yepyeni özellikler de geliyor.

Tüm anakartlar, Intel LGA 1851 soketi için Intel® Core™ Ultra İşlemciler (Series 2) ile performans göstermeye hazır.

Intel Core Ultra işlemciler (Series 2) yeni LGA 1851 soketini kullanıyor. Bu işlemcileri kullananların Intel 800 serisi bir anakarta ve özellikle CPU hız aşırtma özelliğinden yararlanmak için Z890 anakarta ihtiyacı olacak. Bu seçenekler, yeni ayrıştırılmış mimaride 24 çekirdeğe kadar sahip olabiliyor. Performans çekirdekleri ya da diğer adıyla P-cores, yüksek saat hızlarıyla ön plana çıkarken, verimlilik çekirdekleri yani E-cores ise üst düzey çok iş parçacıklı performans sağlıyor.

Intel Core Ultra işlemciler (Series 2), nöral ağ iş yüklerini hızlı ve verimli bir şekilde işlemek için tasarlanmış entegre bir nöral işleme birimi (NPU) ile çok sayıda yeni nesil gelişmenin kapısını açıyor. 13 TOPS teorik en yüksek performans, Intel Deep Learning Boost (VNNA, DP4A) ve GNA 3.5 AI Processing ile bu NPU, kullanıcılara anında yapay zekâ için güçlü performansa sağlıyor.

Kullanıcıların entegre NPU ile daha da fazlasını yapmalarına yardımcı olmak için ASUS Z890 anakartlarNPU Boost özelliğiyle donatıldı. Bu BIOS özelliği, NPU’nun hızını sadece birkaç adımda aşırtarak yapay zekâ destekli uygulamalarda ve özelliklerde performansı %24’e kadar artırır. Böylece kullanıcılar özgürce keşifler yapabiliyor, hayal kurabiliyor ve içerik üretebiliyor.

Bu yeni nesil CPU’larla birlikte Intel, Xe LPG mimarisiyle entegre grafik performansını da artırıyor. DisplayPort 2.1 ve HDMI® 2.1 (FRL) için donatılmış olan bu iGPU, kullanıcıların ekran kartı olmadan da yüksek çözünürlüklü ekran kullanmasına olanak tanıyor.

ASUS Z890 anakartlar ayrıca çok sayıda bağlantı seçeneği de içeriyor. Çok sayıda USB bağlantı noktası, yüksek hızlı ağ, bol miktarda M.2 yuvası ve daha fazlası bu anakartlarda kullanıcıları bekliyor. Intel Core Ultra işlemcilerin (Series 2) sağladığı genişletilmiş giriş çıkış seçenekleri ve en yeni yonga seti bunu mümkün kılıyor. CPU’dan gelen 20 adede kadar PCIe® 5.0 veri yolu ve yonga setinden gelen çok sayıda PCIe® 4.0 veri yoluyla ASUS, kullanıcılara yeni sistemlerine donanım bağlamak için daha fazla seçenek sunuyor.

Gelişmiş yapay zekâ bilgisayarları için hazır

ASUS Z890 anakartlar, kullanıcıları yapay zekânın sunabileceği her şeye hazırlıyor. Yüksek performanslı DDR5 bellek modüllerini destekleyen bu ürünler, kullanıcıların geniş ve hızlı bir depolama dizisi oluşturmak için ihtiyaç duydukları seçenekleri sunuyor. Birçok yapay zekâ iş akışı birlikte çalışan birden fazla ekran kartının gücünden yararlanabildiği için ASUS, x8/x8 yapılandırmasında çalıştırılabilen bir çift PCIe® 5.0 x16 yuvasına sahip dört anakart sunuyor: ROG Maximus Z890 Extreme, ROG Maximus Z890 Apex ve ProArt Z890-Creator WiFi.

Ancak bir yapay zekâ bilgisayarı yalnızca yapay zekâ uygulamalarını ve asistanlarını çalıştırmakla yetinmez. Bilgisayar kullanımıyla ilgili her şeyi kolaylaştırmak için perde arkasında yapay zekâyı ve benzer teknolojileri de kullanır. ASUS, Z890 serisi için yapay zekânın gücünden yararlanarak kullanıcılarasorularını yanıtlamak için her zaman hazır olan özel bir teknik asistan sunuyor: ASUS AI Advisor .

Uyumlu ASUS anakart sahipleri, donanımları hakkında daha fazla bilgi edinmek için doğal dil kullanarak bu yapay zekâ destekli teknolojiyle etkileşime girebiliyor. Yeni başlayanlar için AI Overclocking ve AI Cooling II gibi tek tıklamayla optimizasyon özelliklerinin anlaşılması kolay açıklamalarını sağlayabiliyor. Deneyimli bilgisayar kullanıcıları için ise ASUS tarafından sunulan en yeni özellikler hakkında rehberlik ve talimatlar sunabiliyor.

ASUS Z890 anakartlarda bulunan akıllı kontroller, kullanıcıların tek bir tıklama ile bilgisayarlarının performansını optimize etmelerini sağlıyor.

  • ASUS AI Overclocking: ASUS test laboratuvarlarında binlerce işlemcinin performans potansiyelinin ölçüldüğü kapsamlı araştırmadan güç alan bu araç işlemci saat hızını tek tıkla yükseltiyor. AI Overclocking teknolojisinde kullanılan gelişmiş yapay zekâ ayrıca işlemci soğutucularının verimini ve bilgisayarın çalışma ortamındaki değişimleri takip ederek sistemdeki her bir bileşenle en iyi performansı elde etmeyi sağlayacak şekilde ince ayar yapıyor.
  • AI Cooling II: AI Cooling II, daha yüksek devirli kasa fanlarını tercih eden kullanıcılar için bile kullanıcılara yük altında etkili hava akışı ve hafif görevler sırasında sessiz çalışma için kolay bir araç sunuyor. AI Cooling II teknolojisi işlemciyi izliyor ve stres testinden elde ettiği verileri kullanarak sistemi verimli soğutmak için gereken en düşük fan hızını hesaplıyor ve gürültü seviyesinin düşük kalmasını sağlıyor. Bu fan kontrol sistemi fan gürültüsünü sürekli yük altındayken 5,7 dB(A) kadar düşürebiliyor.
  • AI Networking II: AI Networking II sayesinde bir AI PC, sorunsuz çevrimiçi oyun, kesintisiz yaratıcılık ve sorunsuz paylaşım sağlamak için ağ ayarlarını optimize edebiliyor. Armoury Crate uygulamasına entegre edilen AI Networking II, daha hızlı ve daha akıllı ağ optimizasyonu sağlamak için yapay zekâ ile geliştirilmiş tanımlama ve hızlandırma teknolojilerinden yararlanıyor. Yeni Traffic Monitor özelliği, mevcut WiFi kanalı kullanımını izliyor ve daha az yoğun bir kanala geçmeyi kolaylaştırıyor.
Gelişmiş yapay zekâ bilgisayarı özellikleri
Seri ROG TUF Gaming ProArt Prime
ASUS AI Advisor Evet Evet Evet Evet
AI Hız Aşırtma Evet Belirli modellerde Evet Hayır
AI Networking II Evet Evet Evet Belirli modellerde
AI Cooling II Evet Evet Evet Evet

DDR5 bellek kitlerininin gücünü ortaya çıkaran yeni araçlar

ASUS, en yüksek bellek hız aşırtması peşindeki teknoloji meraklıları için üç Z890 anakart modelinde devrim niteliğinde bir DRAM yuvası tasarımı sunuyor. ROG Maximus Z890 Extreme, ROG Maximus Z890 Hero ve ROG Strix Z890-E Gaming WiFi’da bulunan bu yeni NitroPath DRAM Teknolojisi , yuvada tutma kuvvetini artırıyor ve ayrıca daha kısa altın parmak pimleri ve anakart içindeki optimize edilmiş sinyal yolları sayesinde paraziti azaltıyor. Optimize edilmiş düzen, DRAM ve işlemci arasında daha hızlı veri aktarımı sağlayarak sistemin genel performansını en üst düzeye çıkarıyor.

Bellek söz konusu olduğunda dikkat çeken yepyeni kitler var. Clock Unbuffered DIMM (CUDIMM) olarak adlandırılan bu yeni DIMM çeşidi, yüksek bellek hızlarında gelişmiş güvenilirlik ve kararlılık için bellek kitinin kendisinde entegre olan bir saat sürücüsüne sahip.

ASUS Z890 anakartlar, bu yeni kitleri optimize etme sürecinin nasıl olacağını merak eden kullanıcılar için ASUS Enhanced Memory Profile III (AEMP III) ile bunu kolaylaştırıyor. Bu gelişmiş aygıt yazılımı özelliği, kullanıcıların son teknoloji CUDIMM belleklerle benzersiz bellek performansı elde etmelerini sağlıyor. İki aşamalı kapsamlı bir ayar süreci sayesinde AEMP III önce saat sürücüsünü, ardından da bellek frekansını optimize ediyor. Bu, DDR5-8000 veya daha yüksek hızlarda bile performans ve kararlılık arasında en iyi dengeyi sağlıyor[1].

Geleneksel UDIMM bellekleri tercih eden kullanıcılar için AEMP II profilleri; XMP veya EXPO profili sağlamayan PMIC kısıtlamalı bellek modülleriyle bile bellek performansını optimize etmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca AEMP II, modüllerin aynı kapasiteyi paylaşması koşuluyla, kullanıcıların karışık markalar ve çipler içeren karmaşık bellek yapılandırmalarını optimize etmelerini sağlıyor. Bu da kullanıcıların bellek kapasitesini kolayca artırmasına ve aynı zamanda ince ayarlı performans elde etmesine olanak tanıyor.

Bir bellek kitini XMP profiliyle hızlandırmak hızlı ve kolay olsa da mükemmel şekilde optimize edilmiş bellek ayarlarına doğru bir sonraki adımı atmak sonsuz bir deneme yanılma süreci gerektirebilir. ASUS bu süreci kolaylaştırmak için DIMM Fit özelliğini sunuyor. ASUS’a özel bu BIOS özelliği, bellek modüllerini hassas bir şekilde analiz ederek olası sorunları tespit ediyor ve en yüksek verimlilik, uyumluluk ve sistem kararlılığı için performansı optimize ediyor. Bellek testi zaman aldığından, süreç dakikalar yerine saatler sürebilir. Ancak bir kullanıcı bellek optimizasyonu konusunda zirve noktaya yakınsa, DIMM Fit daha yüksek frekanslarda veya daha sıkı zamanlamalarda sürdürülebilir performans elde edebilmeleri için kararlılıkta ek bir artış bulmalarına yardımcı olabiliyor.

İlginizi Çekebilir;  Anakart Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Thunderbolt 5 görkemli bir giriş yapıyor

Z890 serisi ile masaüstü anakartlarda ilk kez yer alan Thunderbolt 5, en iyi görüntü deneyimi için 80 Gbps’ye kadar çift yönlü bant genişliğini ve Bandwidth Boost ile 120 Gbps’ye kadar bant genişliğini destekliyor. Thunderbolt 5 bağlantı noktaları, DSC ile 60Hz’de üç adede kadar 8K ekranı destekleyebiliyor ve geniş birlikte çalışabilirlik için USB4® V2 ile uyumlu. Papatya zinciri desteği, kullanıcıların bağlantı noktası başına beş adede kadar cihaz bağlamasına olanak tanıyor.

İki ASUS Z890 anakartta iki Thunderbolt 5 bağlantı noktası bulunuyor: ROG Maximus Z890 Extreme ve ProArt Z890-Creator WiFi. Diğer ASUS Z890 anakartları tercih eden kullanıcılar, ASUS ThunderboltEX 5 eklenti kartını kullanarak bilgisayarlarını iki Thunderbolt 5 portuyla donatabiliyor. Bu karttaki üç Mini DisplayPort IN bağlantı noktası harici ekranları çalıştırabiliyor ve Flexible Quick Charge ile 100 watt’a (20V / 5A) kadar şarjı destekliyor.

Thunderbolt’un yüksek bant genişliği bazı heyecan verici olasılıklara olanak tanıyor. Thunderbolt Share uygulaması, kullanıcılara iki bilgisayarla etkileşim için uygun seçenekler sunuyor. Bu sayede tek bir klavye ve fare ile iki bilgisayarı kontrol etmek, basit bir sürükle bırak hareketiyle dosya aktarmak, proje klasörlerini senkronize tutmak ve daha fazlası mümkün oluyor. Üstelik tüm bunlar ağ performansını düşürmeyen güvenli, özel bir bağlantı üzerinden gerçekleşiyor.

Wi-Fi 7 ile yeni nesil ağ iletişimi

Dahili kablosuz modülü bulunmayan ASUS Prime Z890-P haricindeki tüm ASUS Z890 anakartlar Wi-Fi 7 desteği sunuyor. ROG ve ProArt aileleri bu alandaki en iyi kablosuz performansına imza atıyor. MLO ile 6,5 Gbps’ye varan bağlantı hızları, 4K QAM ve 320 MHz kanallara erişim ile bu iki ailedeki anakartlar kullanıcılara üstün bir kablosuz ağ deneyimi sunuyor.

Kablosuz ağ ihtiyaçları daha mütevazı olan kullanıcılar, aradıkları özellikleri TUF Gaming ve Prime anakart ailelerinden kesinlikle bulacak. En son Wi-Fi 7 teknolojilerinin birçoğuna sahip olan bu anakartlar, Intel Core Ultra (Series 2) işlemcilerle uyumlu daha fazla ağ seçeneği sunuyor ve önceki seçeneklere göre hala çok belirgin bir hız artışı sağlıyor.

Wi-Fi 7 destekli tüm ASUS Z890 anakartlar, ASUS WiFi Q-Antenna ve optimum ağ performansı elde etmeyi kolaylaştıran ASUS’a özel yeni bir yazılım özelliği içeriyor. PCB üzerindeki devreler için optimize edilmiş ve gelişmiş iç pim bağlantıları içeren bu yepyeni tasarım 5 Ghz ve 6 Ghz bantlarında sinyal performansını büyük ölçüde artırıyor. Armoury Crate’teki kullanışlı işlevler, kullanıcıların bu yönlü antenden en iyi şekilde yararlanmasına yardımcı oluyor. Direction Finder özelliği sinyal gücünü tespit edip birkaç adımda anten için en ideal pozisyonu belirliyor, Fast Check özelliği ise sinyal gücünü hızla kontrol etmeye ve kullanıcıların bağlantıyı en iyi şekilde almalarına yardımcı oluyor. Yeni Traffic Monitor özelliği ile kullanıcılar 2,4 GHz, 5 GHz ve 6 GHz bantlarındaki Wi-Fi kanallarının mevcut kullanımını takip edebiliyor. Daha iyi ağ performansı için daha az sıkışık bir kanala atlamak üzere Channel Switch özelliğinden de yararlanmak mümkün.

ROG M.2 PowerBoost ile daha fazla M.2 SSD

ROG M.2 PowerBoost sayesinde ASUS artık tek bir anakart üzerinde yedi adede kadar M.2 yuvası sunabiliyor. ROG Maximus Z890 anakartlar ve ROG Strix Z890-E Gaming WiFi ile sunulan bu özellik, kullanıcıların yüksek hızlı PCIe® 5.0 seçenekleri de dahil olmak üzere daha fazla sürücü takabilmesi için +12V güç kaynağı hattını akıllı bir şekilde +3V’a dönüştürüyor.

Kaç sürücü takılı olursa olsun, ROG M.2 PowerBoost yüksek iş yükleri altında istikrarlı çalışmayı sağlıyor. Kullanıma hazır bol miktarda güçten yararlanan sistemler, kararlılığı koruyarak çökmeleri ve veri kaybı riskini önemli ölçüde azaltabilir.

Daha da kolay bilgisayar toplama deneyimi

Bilgisayar kurmak birçok kullanıcının düşündüğünden çok daha kolay bir işlem ve ASUS Z890 anakartlarla bu daha da kolaylaşıyor.

Öncelikle BIOS arayüzünde yapılan kapsamlı değişiklikler göze çarpıyor. ASUS, BIOS arayüzünün çözünürlüğünü 1920×1080’e yükseltti. Bu değişiklikle kullanıcılar bir bakışta daha fazla içerik görebiliyor ve mevcut ayarları inceleyip ihtiyaç duyduklarını daha kolay bulabiliyor. Bilgisayar toplama konusunda yeni olan kullanıcılar için belki daha da değerli olan BIOS Q-Dashboard arayüzü, BIOS’taki ayarlar ile yeni bir anakartın fiziksel düzeni arasındaki boşluğu doldurmaya yardımcı oluyor. Kullanıcının BIOS’un içinde anakart modelinin tam olarak önemli bileşenlerin ve bağlantıların düzgün bir şekilde etiketlendiği bir perspektif görünüme kavuşmasını sağlıyor. Bu görsel çağrışımlar, yeni bilgisayar üreticilerinin yeni donanımlarına ve anakartlarının işlevselliğine aşina olmalarına yardımcı olur.

ASUS ayrıca ASUS MyHotKey ile ASUS EZ Flash’ı değiştirmeyi veya bir önyükleme aygıtı seçmeyi kolaylaştırıyor. Bu BIOS özelliği, kullanıcıların BIOS sürümlerini kolayca güncelleyebilmeleri veya alternatif bir önyükleme aygıtı seçebilmeleri için sistem önyüklemesi sırasında F3 ve F4 düğmelerinin işlevlerini ayarlamalarına olanak tanıyor.

Ekran kartlarının takılması ve değiştirilmesi de kolaylaşıyor. Yeni PCIe® Slot Q-Release Slim mekanizması, kullanıcıların bir mandalı serbest bırakmadan veya hatta bir düğmeye basmadan ekran kartını çıkarmasına imkan veriyor. Ekran kartını çıkarırken hareket etmesini önlemek için bir elinizle anakarta bastırarak işe başlanmalı. Ardınan ekran kartı sol taraftan tutulmalı (giriş çıkış braketine yakın). Sonrasında yukarı doğru çekerken kart hafifçe eğilmeli. Böylece ekran kartı PCIe yuvasından çıkar. Kullanım deneyimini iyileştiren bu özellik yalnızca üst düzey ROG ve ProArt Z890 anakart seçeneklerinde değil, aynı zamanda belirli TUF Gaming ve Prime modellerinde de mevcut.

ASUS, kullanıcıların farklı uzunluklardaki M.2 sürücüleri kolayca takmalarına yardımcı olmak için yeni M.2 Q-Slide’ı da belirli anakartlara yerleştirdi. Bu sistem, bir sürücüyü güvenli bir şekilde yerinde tutmak için bir ray boyunca kayan bir mandallama mekanizması içeriyor. ASUS ayrıca çeşitli uzunluklardaki sürücülerle uyumluluk için denenmiş ve alet gerektirmeyen güvenilir M.2 Q-Latch sistemini yeniledi.

ASUS artık M.2 soğutucu takmayı da sürücünün kendisini takmak kadar kolay hale getiriyor. Bu ROG, TUF Gaming ve ProArt Z890 anakartlar, birincil sürücü yuvası için M.2 Q-Release soğutucuya sahip. Mekanizmanın yan tarafındaki bir düğmeye basıldığında soğutucu serbest kalıyor. Bir sürücü taktıktan sonra tekrar takmak için soğutucuyu yerine oturtmak yeterli oluyor. Donanım sürücülerini güncel tutmak, yeni bir bilgisayarın sorunsuz çalışmasını sağlamaya yardımcı olur. Ancak kullanıcılar düzenli olarak yeni sürücüleri kontrol etmedikleri sürece güncellemeleri kolayca kaçırabilirler. Bu sorunu gidermeye yardımcı olmak için ASUS, ASUS DriverHub’ı kullanıma sundu. Bu tek noktadan çözüm, sistemin güncel ve optimize kalmasını sağlamak için ASUS sürücülerini ve yardımcı programlarını yönetme sürecini kolaylaştırıyor. Kolaylık sağlamak için, kullanıcılar işletim sistemi kurulumundan sonra ASUS DriverHub’ı yüklemeye yönlendiriliyor. Ayrıca ASUS DriverHub sayfasından da doğrudan indirimek mümkün.

Asus Rog Maximus Rog Strix Tuf Gaming Prime Ve Proart Z890 Anakartlarini Tanitti 20241014 2

ROG Maximus Z890 Extreme

Klasik, zarif siyah ve kömür tonlarında tasarımı, geniş yonga seti soğutucusunun üstündeki katmanlı aynalı kaplamayı tamamlayan karmaşık logo kabartması ve ön yüzünde geniş bir gümüş parlaklık ile ROG Maximus Z890 Extreme, kelimenin tam anlamıyla bir amiral gemisi. Bu Z890 anakart her şeyi istemeye cesaret edenler için Z890 geliştirildi.

Intel Core Ultra işlemciyi (Series 2) sınırlarına kadar zorlamaya hazır olanlar, ROG Maximus Z890 Extreme ile bunu başarabilir. Bu anakart, yüksek sinyal bütünlüğü için iki onsluk bakır katmanlara sahip sekiz katmanlı bir PCB’ye sahip. Sağlam VRM mimarisi, 24+1+2+2 güç aşamaları, 10K metalik kapasitörler, sağlam pimli konektörler ve yüksek geçirgenliğe sahip MicroFine alaşımlı bobinler son derece sağlam bir temel sağlıyor.

Üstün soğutma seçenekleri, bilgisayarın zorlu iş yükleri altında çalışmasına olanak veriyor. Güçlü soğutucular VRM’lerin ve yonga setlerinin rahatça çalışmasını sağlarken, kasa fanları ve AIO sıvı CPU soğutucuları için bol miktarda başlık, kullanıcıların bilgisayarlarının hava akışını kontrol etmelerine imkan tanıyor. ROG Maximus Z890 Extreme, sistemin birincil SSD’sinin gücünü açığa çıkarmak için 3D VC M.2 soğutma bloğundan yararlanıyor. 3D buhar odası ve genişletilmiş ısı boruları, birden fazla oda arasında gelişmiş ısı alışverişine olanak tanıyarak bu soğutucunun daha yüksek güç tüketimine sahip üst düzey PCIe® 5.0 SSD’leri bile idare edebilmesini sağlıyor.

NitroPath DRAM Teknolojisi ile donatılmış DRAM yuvaları, piyasadaki en gelişmiş DDR5 kitlerini bekliyor. Bu anakart, üçü PCIe 5.0 SSD’ler için olmak üzere dört adet yerleşik M.2 yuvasına sahip ve kullanıcılar ROG Q-DIMM ile kolayca iki adet PCIe 4.0 SSD daha takabiliyor.2 eklenti kartı İki adet PCIe 5.0 x16 yuvası bugünün ve geleceğin son teknoloji ekran kartlarına hazır bekliyor. Birlikte çalışan bir çift GPU ile hızlandırılabilecek iş akışlarına sahip teknoloji meraklıları için bu yuvalar x8/x8 yapılandırmasında çalıştırılabiliyor.

İlginizi Çekebilir;  AMD Ryzen 9000 “Zen 5” Masaüstü İşlemci Lansmanı 15 Ağustos’a Ertelendi, Ana Neden Olarak KG Gösterildi

Bağlantı için bu anakartın arka giriş çıkış panelinde iki Thunderbolt 5 bağlantı noktası, bir USB 20Gbps Type-C® bağlantı noktası ve yedi USB 10Gbps bağlantı noktası bulunuyor. Bir kasanın ön panelinde dokuz adede kadar daha USB bağlantı noktasını destekleyebilen başlıklarla kullanıcılar, USB bağlantı noktalarının tamamını kullanmadan önce çevre birimleriyle masalarında yer bırakmayacak. Bir Intel 2.5G Ethernet bağlantı noktası ve bir Marvell® AQtion 10G Ethernet bağlantı noktası, yerel ağa ve ağa bağlı cihazlara yıldırım hızında bağlantı sağlıyor. Ancak birinci sınıf Wi-Fi 7 desteği ile kullanıcılar kablolu ağ seçeneklerine hiç ihtiyaç duymayabilir.

ROG Crosshair X890E Extreme’de rakipsiz oyun atmosferi SupremeFX 7.1 Surround Sound ses çözümü ve entegre amplifikatörler ile op-amplifikatörlerle oluşturuluyor. Ses devrelerinde birinci sınıf kapasitörler, parazit önleyici kalkanlar ve sağ ile sol kanallar için ayrı iletken yolları kullanılıyor. Otomatik özdirenç algılama özelliği sayesinde kullanıcılar yüksek özdirençli üst düzey kulaklıklardan kristal netliğinde ve berrak sesler alabiliyor. ESS® ES9218PQ Quad DAC ön paneldeki ses çıkışına 32 bit / 384 kHz ile üst düzey ses kalitesi sağlıyor. Böylece üst seviye kulaklıkları ön panelden rahatlıkla kullanmak mümkün oluyor.

ASUS, yıllar boyunca bir anakartın görünümünü kişiselleştirmek için birçok yol sundu, ancak ROG Maximus Z890 Extreme şimdiye kadarki en özelleştirilebilir seçenekleri sunuyor. Bu anakart, giriş çıkış örtüsünü kaplayan 5 inç LCD panel ile kontrolü kullanıcılara veriyor. Benzersiz ekran yüzeyi kalitesi için Corning camdan üretilen bu panel, özel ROG animasyonlarını, gerçek zamanlı donanım bilgilerini ve Armoury Crate aracılığıyla sunulan çok sayıda özelleştirilebilir seçeneği görüntülemeye hazır.

ROG Maximus Z890 Apex

Profesyonel hız aşırtma uzmanları rekor kıran bellek performansına ulaşma hedeflerini gerçekleştirmek için bir platform aradıklarına öncelikle Apex anakartlarına bakıyor. Üstün hız aşırtma için hassas bir şekilde tasarlanan ROG Maximus Z890 Apex, serinin mirasını yeni bir nesle taşıyor.

Bu anakartın cephaneliğindeki en önemli silahlardan biri bellek yerleşimi. Sadece iki DDR5 DIMM yuvası ile tasarlanan bu anakart, yüksek RAM çarpanlarını dünyanın en iyi hız aşırtmacılarının parmaklarının ucuna getirmek için mümkün olan en kısa iletken hatlarıyla yapılandırıldı.

Olağanüstü güç dağıtımı da bu alanda önemli bir rol oynuyor. Saf güç anakarta 8+8 ProCool güç bağlantılarıyla giriyor. 22+1+2+2 güç aşamasına sahip sağlam VRM mimarisi, örnek termal performansı korurken üst düzey bir işlemciyi besleme zorluğunun üstesinden geliyor.

ROG Maximus Z890 Apex, hız aşırtma meraklıları için favori Z890 anakart olabilir fakat sistemlerinde göz kamaştırıcı beyaz bir estetiği tasarım tercih edenleri de kendisine çekebilir. Kaldırım taşı grisi PCB’sinden cilalı metalik vurgularına kadar bu anakart, şık hatlara ve ağırlıklı olarak gümüş renklere sahip.

Asus Rog Maximus Rog Strix Tuf Gaming Prime Ve Proart Z890 Anakartlarini Tanitti 20241014 3

ROG Maximus Z890 Hero

Üstün özelliklerle dolu ve üst düzey performans için üretilen ROG Maximus Z890 Hero, son teknoloji ROG Maximus Z890 Extreme’in DNA’sını alıyor ve daha geniş bir kitleye sunuyor. Bu arada, ağırlıklı olarak siyah ve kömür tonlarının karışımı bu anakarta abartısız bir lüks katıyor. Metalik kabartmalar ve zarif dokular ince vurgular sağlarken, Igiriş çıkış kılıfına yerleştirilen Polymo Lighting II efekt aydınlatma modülü ROG logosu için cesur ve dinamik RGB aydınlatma sağlıyor.

Bu anakartın en çok dikkat çeken unsurlarının başında boyutu geliyor. Extreme, ekstra büyük E-ATX form faktörü ile güçlü bir kasa gerektirirken, ATX boyutlu Hero daha geniş uyumluluk sunuyor. 22+1+2+2 güç kademelerine sahip sağlam bir güç çözümü sarsılmaz bir performans veriyor. Giriş çıkış kapağına entegre edilmiş, U şeklinde bir ısı borusuyla birleştirilmiş ve yüksek iletkenlikli termal pedlerle güç kademelerine bağlanmış devasa soğutucular, VRM’leri yük altındayken serin tutuyor.

NitroPath DRAM Teknolojisi ile donatılmış dört DIMM yuvası, yüksek hızlı bir DDR5 bellek kiti ile oyun tutkusunu canlandırmaya hazır. ROG M.2 PowerBoost sayesinde bu kart, üçü PCIe 5.0 bant genişliği için kablolu olmak üzere toplam altı M.2 yuvası sunuyor.

Yenilikçi tasarım özellikleri, ROG Maximus Z890 Hero ile sistem kurmayı kolay ve akıcı bir deneyim haline getiriyor. Yeni M.2 Q-Latch, M.2 Q-Release ve M.2 Q-Slide mekanizmaları depolama birimi takma zahmetini ortadan kaldırırken, PCIe® Slot Q-Release Slim ile ekran kartı takmak ve çıkarmak zahmetsiz hale geliyor.

Bu üst düzey anakartta sağlam bağlantı seçenekleri bulunuyor. İki adet Thunderbolt 4 bağlantı noktası arka giriş çıkış panelindedikkat çekerken, dokuz adet USB bağlantı noktası (bir adet Type-C ve sekiz adet Type-A) da bunları çevreliyor. Dahili bir başlık, 60W’a kadar Power Delivery / Quick Charge 4+ ile ön panel USB 20Gbps bağlantı noktasını destekliyor. Ağ bağlantısı için ise Wi-Fi 7, 5G Ethernet ve 2.5G Ethernet seçenekleri sunuluyor.

ROG Crosshair X890E Extreme’de olduğu gibi, bu anakartta da rakipsiz oyun atmosferi SupremeFX 7.1 Surround Sound ses çözümü ve entegre amplifikatörler ile op-amplifikatörlerle oluşturuluyor. Kulaklıkla oyun oynayan herkes, ön paneldeki ses çıkışından 32 bit / 384 kHz ile üst düzey ses kalitesi sağlayan ESS® ES9218PQ Quad DAC’ın performansına şapka çıkaracak.

Asus Rog Maximus Rog Strix Tuf Gaming Prime Ve Proart Z890 Anakartlarini Tanitti 20241014 4

ROG Strix Z890-E Gaming WiFi

ROG Strix Z890-E Gaming WiFi, Strix serisinde en fazla bulunan 18+1+2+2 aşamalarına sahip sağlam bir güç mimarisini üst sınıf Intel Core Ultra 9 işlemciyle kolayca eşleştiriyor. Anakartın iki onsluk bakır katmanlara sahip sekiz katmanlı PCB’si yüksek sinyal bütünlüğü sağlıyor. NitroPath DRAM Teknolojisi ise yüksek hızlı bellek kitlerine hazır bekliyor.

ROG Strix Z890-E Gaming WiFi, M.2 desteği söz konusu olduğunda da kendi kategorisini yaratıyor. Her biri kendi sağlam soğutma çözümüne sahip en az yedi adet yerleşik M.2 yuvası bulunuyor. Bunlardan üçü en yeni PCIe 5.0 SSD’ler için ayrılıyor. M.2 yuvalarında önceki nesle göre bu eşi görülmemiş artış, ROG M.2 PowerBoost sayesinde geliyor. Kullanıcılar oyun kütüphanelerini yıllarca genişletecek alana sahip olabiliyor. Yeni M.2 Q-Latch ve M.2 Q-Slide özellikleri sürücülerin takılmasını da kolaylaştırıyor ve kullanıcılar birincil yuva için aletsiz M.2-Release soğutucunun keyfini çıkarabiliyor.

ROG Strix Z890-E Gaming WiFi aynı zamanda giriş çıkış kapağında göz alıcı Polymo Lighting tasarımına sahip ilk Strix anakartlardan biri. Önceden sadece üst düzey Maximus anakartlarda yer alan, ışıklar ve renklerden oluşan bu yapıdaki iki RGB aydınlatma katmanı birlikte göz alıcı ROG tasarımını meydana getiriyor.

Bu birinci sınıf anakart, üst düzey ağa ihtiyaç duyan herkes için de göze çarpan bir seçenek sunuyor. WiFi 7 desteği, kullanıcıların yeni kablosuz standardının tüm yeni nesil özelliklerinden yararlanmasını sağlıyor. Birlikte verilen WiFi Q-Antenna, mükemmel bir bağlantı elde etmeyi kolaylaştırıyor. Kablolu ağ meraklıları, 5G Ethernet portunun bir router’a açtığı yüksek bant genişliğinde geçiş yolunu mutlaka takdir edecek.

ROG Strix Z890-F Gaming WiFi

Daha genel bir araç kitine sahip bir anakart satın almak isteyen kullanıcılar için ASUS, ROG Strix Z890-F Gaming WiFi ve ROG Strix Z890-A Gaming WiFi modellerini sunuyor.

ROG Strix Z890-F Gaming WiFi; hızlı DDR5 bellek kitleri, PCIe 5.0 M.2 sürücüler ve üst düzey grafik kartları için hazırlandı. ROG Strix Z890-E Gaming WiFi kadar çok USB bağlantı noktasına sahip değil, ancak bir çift çok yönlü yerleşik Thunderbolt 4 bağlantı noktasıyla bunu telafi ediyor. Hızlı yeni nesil kablosuz bağlantılar için Wi-Fi 7 desteğini korumasının yanında 2.5G Ethernet bağlantı noktasına da sahip. Büyük kardeşi kadar çok M.2 yuvası sunmasa da, beş M.2 yuvası çoğu oyuncunun hızlı depolama ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede.

ROG Strix Z890-F Gaming WiFi, diğer yönlerden Strix serisindeki herhangi bir karta eşit. Giriş çıkış kapağında baş döndürücü Polymo Aydınlatma ile klasik siyah bir stile sahip. Hem ROG SupremeFX 7.1 yüksek çözünürlüklü ALC4080 ses codec’i hem de Savitech SV3H712 amfi ile birinci sınıf ses sunuyor. Sistem kurma sürecini kolaylaştıran ve sorun gidermeyi kolay ve hızlı hale getiren bir dizi özellik de bu anakartta yer alıyor. Kullanıcılar sadece AI Overclocking gibi tek tıklamayla optimizasyon araçlarına değil, aynı zamanda yeni donanım üzerinde ayrıntılı kontrol sağlayan DIMM Flex gibi gelişmiş BIOS özelliklerine de erişebiliyor.

ROG Strix Z890-A Gaming WiFi
ROG Strix Z890-A Gaming WiFi, kullanıcılara bir sonraki bilgisayarları için ROG Strix serisinin kimliğini yansıtan çarpıcı bir görsel estetik sunuyor. ROG Strix Z790-A Gaming WiFi II etkileyici beyaz ve gümüş hatlı giriş çıkış kapağı, soğutma blokları ve göz alıcı bir kontrast oluşturan siyah PCB’si ile beyaz renkli sistemlere uygun bir temel oluşturuyor. Bu cesur renk yelpazesi, renk temasıyla uyum sağlarken ince bir görsel kontrast sağlayan anakartın çakıl grisi PCB’sine kadar uzanıyor. Bu yüzeyler, Polymo Aydınlatma modülünden gelen ışıltıyı yakalamak için benzersiz bir donanıma sahip geniş bir donanım alanı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir;  MSI’ın Yeni Nesil Z890 ve B860 Anakartları Listelendi: Intel Arrow Lake Masaüstü İşlemcileri İçin MEG, MPG, MAG ve PRO

ROG Strix Z890-A Gaming WiFi, kusursuz görünümünü ROG Strix Z890-F Gaming WiFi ile başa baş giden bir özellik setiyle tamamlıyor. Bol ve hızlı M.2 yuvaları kullanıcıları son teknoloji bir depolama dizisi için hazır hale getiriyor, güçlü optimizasyon araçları sadece birkaç tıklama ile sistem performansını artırıyor ve çok yönlü yeni nesil bağlantı seçenekleri ile harika bir günlük kullanım deneyimi sunuluyor.

ROG Strix Z890-I Gaming WiFi

ROG Strix Z890-I Gaming WiFi, tek elle rahatça tutulabilecek kadar küçük olsa da bu boyutlara büyük bir özellik seti sığdırıyor. Özel bir fana sahip sağlam VRM soğutucuları, L şeklinde bir arka plaka ve M.2 ve yonga seti soğutucu için bir fan içeren yenilikçi termal tasarımı ile bu anakart kullanıcıların yerden tasarruf sağlayan bir form faktöründe istedikleri performansı elde etmelerine yardımcı oluyor.

Bu anakart hızlı bir çift hızlı DDR5 bellek için hazır yapıda olmasının yanında PCIe 5.0 x16 yuvası ile bir SFF kasaya sığabilecek en güçlü ekran kartını barındırabiliyor. Ayrıca anakart iki adet yerleşik PCIe 5.0 M.2 yuvasına, Wi-Fi 7 bağlantısına ve 2.5G Ethernet bağlantı noktasına sahip.

M.2 sürücüleri son derece kompakt bir sisteme yerleştirmek, özellikle de her şey bir araya getirildikten sonra her zaman kolay olmuyor. ROG Strix Z890-I Gaming WiFi ile ASUS, sürücüleri takma ve soğutucularını monte etme sürecini basitleştirmek için yeni bir mekanizma sunuyor: M.2 Q-Release Duo. Bu araç sürücüleri dikey olarak tutuyor ve kullanıcıların kolayca takabilmesi için belirli bir açıyla olarak açılıyor. Mekanizma, sürücüleri içine yerleştirildiklerinde sıkıca kavrıyor ve SSD’lerin optimum sıcaklıklarda çalışmasını sağlamak için bu yana monte edilmiş soğutucuları yerinde tutuyor.

İki özel eklenti, kompakt ROG Strix Z890-I anakartın kullanıcıların savaş sistemleri için ihtiyaç duydukları her şeyi sunmasını sağlıyor. Alandan tasarruf sağlayan ROG FPS kartı ön panel başlıklarına, 2 adet SATA bağlantı noktasına, yüksek CPU voltajı özelliklere ayrılan bir başlığa ve eski genişleme kartları için kullanılan PCIe® mod anahtarına kolay erişim sunuyor.

İkinci eklenti ise ROG Strix Hive II. Bu harici kontrol arayüzü, mini ITX boyutlu bir makine toplayan kullanıcıların sıkça karşılaştığı sorunlara akıllı çözümler getiriyor ve önemli anakart özelliklerine kolay erişim sunuyor.

Mini-ITX boyutlarında normalde üst seviye ses çözümlerine pek yer kalmaz. Ancak ASUS burada da sınırları aşıyor. Hive, ESS Sabre 9260Q DAC ile üst düzey ses donanımına ev sahipliği yapıyor. Basarak sessize alma işlevine sahip entegre ses düğmesi, kullanıcıların kontrolü ellerinde tutmalarını sağlıyor.

ROG Strix Hive II sadece birinci sınıf ses kalitesi sunmakla kalmıyor. Harici depolama ve çevre birimlerini bağlamanın kolay bir yolunu sağlamak için bir USB Type-A ve bir USB Type-C olmak üzere iki USB 10Gbps bağlantı noktası sunuyor. Kullanımı kolay ASUS Q-LED dizilimi ise sorunları kolayca tespit etmeye yarıyor. Ayrıca PC için fiziksel bir güç düğmesi ve bir FlexKey düğmesi de yer alıyor. Mini-ITX boyutunda bir sistem kurmak, güncellemek ve bu sistemde çıkabilecek sorunları gidermek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

TUF Gaming Z890 anakartlar güvenilir oyun performansı sunuyor

TUF Gaming Z890-Pro WiFi, orta seviyeyi tercih eden kullanıcılara beyaz ve metalik vurgularla çakıl grisi PCB’yi eşleştiren bir anakart sunarken, TUF Gaming Z890-Plus WiFi ise ilk günden beri seriyi tanımlayan klasik kömür tonlarını ve sarı vurgulardan vazgeçmiyor.

İki anakartın özellik seti genel olarak benzerlik gösteriyor. Her iki anakart da birden fazla PCIe yuvası içeriyor ve çeşitli yeteneklere sahip dört M.2 yuvası ile donatılmış halde geliyor. AI Advisor, AI Networking II ve AI Cooling II gibi akıllı özellikler optimizasyonu kolaylaştırırken, Wi-Fi 7 ve 2.5G Ethernet portu ise hızlı ağ bağlantısı sağlıyor.

Asus Rog Maximus Rog Strix Tuf Gaming Prime Ve Proart Z890 Anakartlarini Tanitti 20241014 7

ProArt Z890-CREATOR WIFI

CUDIMM bellekler, sarsılmaz kararlılığı korurken göz kamaştırıcı bellek hızları sunma becerisiyle profesyonel kullanıcıların dikkatini çekiyor. Tüm yüzeylerinde baskın olan şık kömür tonları, sade çizgiler ve zarif altın dokunuşlarla gelen ProArt Z890-Creator WiFi, kullanıcıları dört DDR5 bellek yuvası ve DIMM Fit ve AEMP III desteği ile son bellek teknolojisinden yararlanmaya hazırlıyor. Sağlam güç çözümü ve kapsamlı soğutma tasarımı, tercih edilen Intel Core Ultra işlemcinin önünü açarken, beş M.2 yuvası kullanıcıların varlıklara ve veri kümelerine hızlı erişimini sağlıyor. Çoklu GPU kullanımını desteklemek için ProArt Z890-Creator WiFi modelinde, x8 / x8 yapılandırmasında çalışabilen iki PCIe 5.0 x16 yuvası bulunuyor.

ProArt Z890-Creator WiFi ayrıca dikkat çekici bağlantı seçenekleri sunuyor. Bir çift yerleşik Thunderbolt 5 bağlantı noktası çevre birimlerini bağlamak için çok yönlü seçenekler sunarken, arka giriş çıkışlar arasındaki DisplayPort In bağlantı noktası Thunderbolt bağlantı noktaları üzerinden ekran kullanmayı mümkün kılıyor. Bir Marvell AQtion 10G Ethernet bağlantı noktası, yerel ağa ve ağa bağlı cihazlara yüksek bant genişlikli bağlantı sağlıyor. Kullanıcılar bunun dışında Wi-Fi 7 ve Intel 2.5G Ethernet bağlantı noktasından da yararlanabiliyor.

Asus Rog Maximus Rog Strix Tuf Gaming Prime Ve Proart Z890 Anakartlarini Tanitti 20241014 8

ASUS Prime anakartlar ana akımı yeniden tanımlıyor

ASUS Prime ailesi büyük değişimler geçiriyor. Yer tasarrufu sağlayan ASUS Prime AP201 Temperli Cam kasa, küçük form faktörlü bilgisayar tutkunlarının favorisi haline geldi. Prime güç kaynakları, günlük kullanım için bilgisayar toplayanlara sistemleri için uygun fiyatlı ve yüksek verimli seçenekler sunuyor. Yeni piyasaya sürülen Prime ekran kartları ve Prime AIO sıvı CPU soğutucuları, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu performansı sunarken diğer Prime bileşenleriyle de estetik bir uyum sağlıyor.

ASUS Prime dünyasında bu kadar çok şey olup biterken, ailenin Z890 ile ileriye doğru büyük bir adım atması şaşırtıcı olmamalı. Prime Z890 serisinde kullanıcılar, önceki nesil seçeneklere göre çok çeşitli ve son derece etkili gelişmelere şahit olacak.

Örneğin, her Prime Z890 anakartta en az bir 2.5G Ethernet bağlantı noktası bulunuyor. Dünya çapında çoklu gigabit internet bağlantılarının yaygınlaşması ve 2.5G Ethernet bağlantı noktalarına sahip router’larıngiderek daha uygun fiyatlı hale gelmesiyle, bu özellik birçok kişi için hoş bir gelişme niteliği taşıyor. Yerleşik Wi-Fi bulunan her modelde Wi-Fi 7 desteği bulunuyor.

Ayrıca bir adet de PCIe 5.0 M.2 yuvasına yer veriliyor. Bu nedenle ASUS Prime Z890 anakartlar kullanıcılara piyasadaki en hızlı sürücülere erişme imkanı veriyor. Ayrıca, Prime Z890 anakartlarda üç olmasa da en az iki M.2 yuvası daha var.

Thunderbolt 5 bağlantı noktalarının yüksek bant genişliği ve çok yönlülüğü, bu teknolojiyi birçok bilgisayar tutkunu için olmazsa olmaz bir özellik haline getiriyor. Bu yüzden tüm Prime Z890 anakartlar Thunderbolt 5 için hazır bir ön panel başlığı sunuyor. Prime Z890-P WiFi modeli ise arka giriş çıkış panelinde yerleşik bir Thunderbolt 4 bağlantı noktası ile bir adım daha ileri gidiyor.

Prime Z890 anakartların üç versiyonu bulunuyor. Bunlar arasında en zengin özelliklere sahip seçenek Prime Z890-P WiFi. Kullanıcıların her yönüyle mükemmel bir bilgisayar deneyimi için ihtiyaç duydukları her şeyle donatılmış ve çok çeşitli bilgisayar bileşenleriyle kolayca koordine edilebilen siyah beyaz bir estetikle tasarlanmış bu ATX anakart, kendis sistemini toplayan birçok kullanıcı için serinin tercih edilen modeli olacak. Kullanıcılar Wi-Fi ve yerleşik Thunderbolt 4 bağlantı noktası olmadan da yapabilirlerse, kalan özellikleriyle büyük ölçüde benzerlik gösteren Prime Z890-P modelini de tercih edebilir.

Orta boy kule tipi bilgisayar kullanıcıları için ise ASUS, Prime Z890M-Plus WiFi modelini sunuyor. Bu microATX anakart, Z890 deneyimini ATX alternatiflerinden kayda değer ölçüde daha küçük bir ayak iziyle sunuyor.

Yeni bir yapay zekâ bilgisayarı sizi bekliyor

Sistem fikirleri, en yeni donanımlar hakkında derinlemesine bilgi ve ASUS Z890 anakartlar hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayarak Edge Up’taki PC DIY portalını ziyaret edebilirsiniz. En yeni ürünlerimizden ilk haberdar olanlar arasında yer almak isteyen kullanıcılar, ASUS yeni duyurular yayınladığında kısa bir e-posta almak için bu sayfanın üst kısmındaki Bültenimize Abone Ol aracına tıklayabilirler.

Yeni Intel Core Ultra (Series 2) sistemleri için bir ekran kartı arayan oyuncular ve içerik üreticileri için ASUS geniş seçenekler sunuyor. Kullanıcılar ister AMD ve NVIDIA gibi iş ortaklarının en iyi GPU’larını taşıyan son teknoloji ekran kartları ister giriş seviyesi bir model arasın istedikleri her tür model ASUS’ta bulunuyor. En yeni GeForce RTX SUPER ekran kartları hakkında her şeyi öğrenmek için buraya ya da tüm farklı ekran kartı ailelerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

İlk kez sistem kurarken yardım almak veya bir sonraki sisteminiz için ilham almak istiyorsanız sistem toplama sayfamızı ziyaret edin. Bu sayfada en yeni ASUS ürünleri hakkında ayrıntılı bilgiler, sistem toplama sürecini gösteren videolar ve eksiksiz bir alışveriş listesi oluşturmayı kolaylaştıran tavsiye sistemler bulabilmek mümkün. Bir sistem toplamak düşündüğünüz kadar zor değil ve ASUS yeni başlayanların her zaman yanında.

ASUS Z890 anakart satın alma rehberi: https://asus.click/z890-buying-guide

ASUS Z890 anakartlar açılış sayfası: https://asus.click/z890-landing-page

TEKNİK ÖZELLİKLER[2]

ROG Maximus Z890 Extreme
Boyut EATX
Bellek 4 x DIMM yuvası, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 2 x PCIe® 5.0 x16 (@x16 veya @x8/x8 or x8/x4/x4) 1 x PCIe® 4.0 x4
Depolama Yerleşik: 2 x M.2 22110 (PCIe® 5.0 x4) 1 x M.2 2280 (PCIe® 5.0 x4) 1 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4) ROG Q-DIMM.2 kart: 2 x M.2 22110 (PCIe® 4.0 x4)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Intel® 2.5G Ethernet 1 x Marvell® AQtion 10G Ethernet
Ses ROG SupremeFX 7.1 Surround Sound High Definition Audio CODEC ALC4082 ESS® ES9219 Quad DAC
Arka giriş çıkışlar 1 x USB 20Gbps port (1 x USB Type-C®) 2 x Thunderbolt 5 port (2 x USB Type-C®) 7 x USB 10Gbps port (5 x Type-A + 2 x USB Type-C®)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20 Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler, en fazla 60W PD/QC++) 1 x USB 10Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 2 x USB 5Gbps başlığı, 4 ek USB 5Gbps portu destekler 2 x USB 2.0 başlığı (4 ek USB 2.0 destekler)
Aura 2 x Gen 2 ARGB başlığı İki adet Gen 2 ARGB başlığını desteklemek için 1 x 6 pinli Gen 2 ARGB başlığı
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 2 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı 2 x 4 pimli Radyatör Fanı Başlığı 2 x W_PUMP+ başlığı 1 x WB_SENSOR başlığı
ROG Maximus Z890 Apex
Boyut ATX
Bellek 2 x DIMM yuvası, maks. 96GB, DDR5
PCIe® 2 x PCIe® 5.0 x16 (@x16 veya @x8/x8 or x8/x4/x4) 2 x PCIe® 4.0 x4
Depolama Yerleşik 1 x 22110 (PCIe® 5.0 x4) 2 x M.2 2280 (PCIe® 5.0 x4) 1 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4) DIMM.2 2 x 22110 (PCIe® 4.0 x4)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Realtek 5G Ethernet
Ses ROG SupremeFX 7.1 yüksek tanımlı ses codec’i ALC4080 Savitech SV3H712 Amplifikatörü
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 4 bağlantı noktası (2 x USB Type-C®) 1 x USB 20Gbps port (1 x USB Type-C®) 4 x USB 10Gbps port (4 x Type-A) 4 x USB 5Gbps port (4 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 1 x USB 10Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 2 x USB 5Gbps başlığı, 4 ek USB 5Gbps portu destekler 2 x USB 2.0 başlığı (4 ek USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OP fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 2 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı 2 x 4 pim Tam Hızlı Fan başlığı 1 x W_PUMP+ başlığı 1 x Ekstra Akış Fan başlığı
ROG Maximus Z890 Hero
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM yuvası, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16 veya x8/x4/x4) 1 x PCIe® 4.0 x16 yuvası (@x4) 1 x PCIe® 4.0 x1
Depolama 1 x 22110 (PCIe® 5.0×4) 2 x M.2 2280 (PCIe® 5.0 x4) 3 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Intel 2.5G Ethernet 1 x Realtek 5G Ethernet
Ses ROG SupremeFX 7.1 yüksek tanımlı surround ses codec’i ALC4082 ESS ES9219 Quad DAC
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 4 port (2 x USB Type-C®) 5 x USB 10Gbps port (4 x Type-A + 1 x USB Type-C®) 4 x USB 5Gbps port (4 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20 Gbps (USB Type-C® destekler, en fazla 60W PD/QC++) 1 x USB 10Gbps (USB Type-C® destekler) 2 x USB 5Gbps başlığı, 4 ek USB 5Gbps portu destekler 2 x USB 2.0 başlığı (4 ek USB 2.0 destekler) USB Type-C® güç dağıtım çıkışı: maks. 5V/3A
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 4 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı 1 x W_PUMP+ başlığı
ROG Strix Z890-E Gaming WiFi
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16 veya x8/x4/x4) 1 x PCIe® 4.0 x16 (x4 modunu destekler)
Depolama 1 x M.2 22110 (PCIe® 5.0 x4) 2 x M.2 2280 (PCIe® 5.0 x4) 3 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4) 1 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4 & SATA)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Realtek 5G Ethernet
Ses ROG SupremeFX 7.1 yüksek tanımlı surround ses codec’i ALC4080 Savitech SV3H712 Amplifikatörü
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 4 port (2 x USB Type-C®) 9 x USB 10Gbps bağlantı noktası (7 x Type-A + 1 x USB Type-C® + 1 x USB Type-C® 30W’a kadar PD Hızlı şarj ile) 3 x USB 5Gbps port (3 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 2 x USB 5 Gbps başlığı (4 USB 5 Gbps destekler) 2 x USB 2.0 başlığı (6 USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 5 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı
ROG Strix Z890-F Gaming WiFi
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16 veya x8/x4/x4) 1 x PCIe® 4.0 x16 (x4 modunu destekler)
Depolama 1 x M.2 22110 (PCIe® 5.0 x4) 1 x M.2 22110 (PCIe® 4.0 x4) 2 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4) 1 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4 & SATA)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Intel 2.5G Ethernet
Ses ROG SupremeFX 7.1 yüksek tanımlı surround ses codec’i ALC4080 Savitech SV3H712 Amplifikatörü
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 4 port (2 x USB Type-C®) 6 x USB 10Gbps bağlantı noktası (4 x Type-A + 1 x USB Type-C® + 1 x USB Type-C® 30W’a kadar PD Hızlı şarj ile) 4 x USB 5Gbps port (4 x Type-A) 2 x USB 2.0 Bağlantı Noktası
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 2 x USB 5 Gbps başlığı (4 USB 5 Gbps destekler) 2 x USB 2.0 başlığı (4 USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 5 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı
ROG Strix Z890-A Gaming WiFi
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@ x16) 1 x PCIe® 4.0 x16 (x4 modunu destekler)
Depolama 1 x M.2 22110 (PCIe® 5.0 x4) 1 x M.2 22110 (PCIe® 4.0 x4) 2 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4) 1 x M.2 2280 (PCIe® 4.0 x4 & SATA)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Intel 2.5G Ethernet
Ses ROG yüksek tanımlı ses codec’i ALC4080 Savitech SV3H712 Amplifikatörü
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 4 bağlantı noktası (2 x USB Type-C®)* 6 x USB 10Gbps bağlantı noktası (5 x Type-A + 1 x USB Type-C® 30W’a kadar PD/PPD hızlı şarj ile) 2 x USB 5Gbps port (2 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 1 x USB 5 Gbps başlığı (2 USB 5Gbps destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 5 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı
ROG Strix Z890-I Gaming WiFi
Boyut Mini-ITX
Bellek 2 x DIMM, Maks. 96GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@ x16)
Depolama 2 x M.2 2280 (PCIe® 5.0 x4)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Intel 2.5G Ethernet
Ses ROG Yüksek Tanımlı Ses Codec’i ALC4082 ESS SABRE 9260Q DAC
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 4 (2 x USB Type-C®) 1 x USB 20Gbps (1 x USB Type-C®) 3 x USB 10Gbps (3 x Type-A) 1 x USB 5Gbps (1 x Type-A) 2 x USB 2.0 (2 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar Ön taraf: Toplam 3 bağlantı noktası 1 x USB 20Gbps Type-C® konnektörü 1 x USB 5 Gbps başlığı (2 ek USB 5 Gbps destekler) HIVE II: Toplam 2 bağlantı noktası 2 x USB 10Gbps port (1 x USB Type-C®, 1 x Type-A) FPS II Kartı: Toplam 3 bağlantı noktası 2 x USB 2.0 başlığı (3 ek USB 2.0 destekler)
Aura 2 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 1 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı 1 x Ekstra Akış Fan başlığı
TUF Gaming Z890-Pro WiFi
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16) 1 x PCIe® 4.0 x16 (@x4) 1 x PCIe® 4.0 x4 2 x PCIe® 4.0 x1
Depolama 1 x M.2 (PCIe® 5.0 x4) 2 x M.2 (PCIe® 4.0 x4) 1 x M.2 (PCIe ® 4.0 x4 ve SATA modları)
Ağ bağlantısı Wi-Fi 7 1 x Intel 2.5G Ethernet
Ses ALC1220P
Arka giriş çıkışlar 2 X Thunderbolt 4 USB Type-C® Bağlantı Noktası 6 x USB 10Gbps port (6 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20 Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler), en fazla 30W PD/PPS hızlı şarj 1 x USB 5 Gbps başlığı (2 ek USB 5 Gbps destekler) 2 x USB 2.0 başlığı (4 ek USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 4 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı
TUF Gaming Z890-Plus WiFi
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16) 1 x PCIe® 4.0 x16 (@x4) 1 x PCIe® 4.0 x4 2 x PCIe® 4.0 x1
Depolama 1 x M.2 (PCIe® 5.0 x4) 2 x M.2 (PCIe® 4.0 x4) 1 x M.2 (PCIe ® 4.0 x4 ve SATA modları)
Ağ bağlantısı 1 x Intel® 2.5G Ethernet
Ses ALC1220P
Arka giriş çıkışlar 1 x Thunderbolt 4 USB Type-C® bağlantı noktası 1 x USB 20Gbps port (1 x USB Type-C® , DP Alt modu) 3 x USB 10Gbps port (3 x Type-A) 3 x USB 5Gbps port (3 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 1 x USB 5 Gbps başlığı (2 ek USB 5 Gbps destekler) 2 x USB 2.0 başlığı (4 ek USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 4 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı
ProArt Z890-CREATOR WIFI
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM yuvası, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 2 x PCIe® 5.0 x16 (x16 veya x8/x8 veya x8/x4/x4 modlarına destek) 1 x PCIe® 4.0 x16 yuvası (x4 modunu destekler)
Depolama 1 x M.2 (PCIe® 5.0 x4) 4 x M.2 (PCIe® 4.0 x4)
Ağ bağlantısı 1 x Marvell AQtion 10G Ethernet 1 x Intel 2.5G Ethernet WiFi 7
Ses Realtek ALC1220P
Arka giriş çıkışlar 2 x Thunderbolt 5 port (2 x USB Type-C®) 1 x Thunderbolt 4 port (1 x USB Type-C®) 6 x USB 10Gbps port (6 x Type-A) 1 x USB 2.0 girişi
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 20Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 1 x USB 5 Gbps başlığı (2 ek USB 5 Gbps destekler) 1 x USB 2.0 başlığı (2 ek USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık
Soğutma 1 x 4 pim CPU fan başlığı 1 x 4 pim CPU OPT fan başlığı 1 x 4 pimli AIO pompa başlığı 5 x 4 pimli Kasa Fanı Başlığı
Prime Z890-P WiFi Prime Z890-P
Boyut ATX
Bellek 4 x DIMM yuvası, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16) 2 x PCIe® 4.0 x16 (@x4) 1 x PCIe® 4.0 x16 (@x1)
Depolama 1 x M.2 (PCIe® 5.0 x4) 2 x M.2 (PCIe® 4.0 x4) 1 x M.2 (PCIe ® 4.0 x4 ve SATA modları)
Ağ bağlantısı 1 x Realtek 2.5G Ethernet Wi-Fi 7 1 x Realtek 2.5G Ethernet
Ses ALC897
Arka giriş çıkışlar 1 x Thunderbolt 4 port (1 x USB Type-C®) 1 x USB 10Gbps port (1 x Type-A) 2 x USB 5Gbps port (2 x Type-A) 4 x USB 2.0 (4 x Type-A) 1 x USB 20Gbps port (1 x USB Type-C® , DP Alt modu) 1 x USB 10Gbps port (1 x Type-A) 2 x USB 5Gbps port (2 x Type-A) 4 x USB 2.0 (4 x Type-A)
Ön Giriş Çıkışlar 1 x USB 10Gbps konnektörü (USB Type-C® destekler) 2 x USB 5Gbps başlığı, 4 ek USB 5Gbps portu destekler 2 x USB 2.0 başlığı (4 ek USB 2.0 destekler)
Aura 3 x Adreslenebilir Gen 2 başlık 1 x Aura RGB Başlığı
Soğutma 7 x 4 pimli Fan Başlığı

<

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Prime Z890M-Plus WiFi
Boyut microATX
Bellek 4 x DIMM yuvası, Maks. 192 GB, DDR5
PCIe® 1 x PCIe® 5.0 x16 (@x16) 1 x PCIe® 4.0 x16 (@x4) 2 x PCIe® 4.0 x16(@x1)
ÇerezSüreAçıklama
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
Functional
Performance
Analytics
Advertisement
Others