Telegram Hesap Silme

Türkiye’de ve 2021 yılında en popüler olan uygulamalardan biri olan Telegram için hesap silme işlemini nasıl yapabileceğinizi bu içeriğimizde anlattık. Whatsapp politika değişikliği sonrası birçok insan Telegram uygulamasını keşfetti ve kullanmaya başladı. Mesajlaşma uygulaması olan Telegram, Whatsapp uygulamasından farklı olarak bir sosyal medya uygulaması olarak kullanılabiliyor. Telegram içerisinde oluşturulan gruplar ve kanallar sayesinde ilgi alanınıza yönelik oluşumlara ücretsiz olarak katılabiliyorsunuz. Ancak uygulamayı kullandığında istediği verimi alamayan kişiler Telegram hesap silme linki araştırması yapıyor.

Telegram Hesap Silme Linki ile Hesap Kapatma

Telegram uygulamasında kayıtlı olan hesabınızı kalıcı olarak silmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz. Iphone ve Android kullanıcıları aynı işlemleri yaparak hesabını silebilir. Bilgisayarınız üzerinden de bu işlemleri yapabilirsiniz.

telegram hesap silme linki

  1. Öncelikle Telegram hesap silme linki yazısına tıklayın,
  2. Telegram üzerinde kayıtlı olan telefon numaranızı +905xxxxxxxxx şeklinde bu alana yazın,
  3. Sonrasında Telegram uygulamasına girin son gelen mesajda bir kod bulunuyor bunu ilgili hesap silme sayfasına yazın,
  4. Gönderilen kodu doğru bir şekilde yazdığınızda hesabınızı neden silmek istediğini soracaktır. Buraya herhangi bir şey yazıp geçebilirsiniz.
  5. “Delete My Account” yani Hesabımı sil butonuna tıkladığınızda hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini tamamlamış olursunuz.

Telegram Hesabı Nasıl Silinir?

Iphone ve Android Telegram uygulaması cihazlar içerisinden pratik bir şekilde hesabınızı kapatma imkanı sunulmaktadır. Telegram uygulamasına belirlediğiniz süre içerisinde giriş yapmazsanız zamanlama ile kalıcı olarak hesap silebilirsiniz. Bunun için paylaştığımız adımları uygulayabilirsiniz.

  1. Telegram uygulamasına silmek istediğiniz hesabınızla giriş yapın,
  2. Sol üst tarafta bulunan “Menü” ikonuna tıklayın,
  3. Ardından “Ayarlar” sekmesine tıklayın,
  4. “Hesabımı sil” alanında bulunan “Bu kadar süre uzaktaysam” alanında ay seçimi yapabilirsiniz,
  5. Bu alanda yapacağınız süre seçiminde eğer Telegram uygulamasına giriş yapmazsanız hesabınız otomatik olarak içerisindeki verilerle birlikte silinecektir.

Telegram hesabı kapatma hakkında yapamadığınız veya aklınıza takılan soruları bize sorabilirsiniz. İki farklı yöntem ile nasıl yapabileceğiniz anlattık size en uygun olanı tercih ediniz. Telegram içerisinde sohbet ettiğiniz kişiler hesabınız silindikten sonra “Hesap Silindi” uyarısıyla karşılaşmaktadır. Telegram hesabınızı sildikten sonra tekrar kayıt olmak isterseniz yine aynı telefon numarasını kullanabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu